Balónové epizody

05.10.2020 15:49

Koncem srpna bylo zde v podzvičinském kraji docela přebalónováno. Pořádaly se zde různé balónové slety či co, hromadné odlety balónů ze Zvičiny, zkrátka vidět balón na obloze už bylo pro místní celkem všední. Jednou takhe sedíme s přáteli v rokli a najednou koukáme, jak se obloha zatemněla.

U sousedů na dvorku zřejmě přistával balón. No asi se netrefili do toho správného cíle, tak to začalo blafat a fučet, balón se vznesl a přímo proletěl nad našimi hlavami, snad jen pár metrů vysoko. Bohužel panička neměla u sebe foťák, protože kdyby měla, měla by i unikátní fotografie. Balón nám málem drásal vršky stromů a přistál hned na poli za naším plotem.

 

Druhý den si panička všimla, že nedaleké pole s mákem je osečené a jak se celé léto chystala, že půjde paběrkovat, tak nyní byl ten správný čas. Ono totiž po sklizni ještě mnoho makovic na poli zústane a byly by stejně zaorané, tak nás vzala a ještě kamarádku a jeli jsme teda na to pole. Když přijíždíme, nestačíme se divit. Na poli parkuje mnoho aut a uprostřed pole se právě chystá vzétnout balón. Viděli jsme teda tu scenérii pěkně zblízka, dívali jsme se třebas tak ze vzdálenosti 20-30 m. Balón blafal, blafal, začal se vznášet, lidi mávali..... a my s Gájou jsme se vůbec ničeho nebáli. Gája byl dokonce na volno a mě panička raději držela na vodítku, protože když jsem viděl tolik lidí, tak jsem se chtěl s každým pořádně přivítat a panička mi to nechtěla dovolit. No, balón odletěl, auta s diváky odjela a my teda šli paběrkovat ten mák :)